Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen

“Det er ikke alltid jeg bestemmer hva som hender, men jeg bestemmer hvordan jeg håndterer og mestrer det som kommer”. Kloke ord fra en stor sportsutøver i Norge. Cato Zahl Pedersen kan lære oss mye om takling og mestring i livet.

Gull i sport

Cato måtte som 14-åring amputere venstre arm, og halve høyre arm etter å ha falt ned en høyspentmast, hvor strøm ble ført gjennom kroppen hans. 10 meter ned endte fallet i en steinrøys. Hans bragder i friidrett, langrenn og slalåm er mer enn beundringsverdige. Han mottok fra 1980 til 1994 13 gullmedaljer, og ett sølv i Paralympics i slalåm, langrenn og friidrett. Profesjonell idrett er dyrt å drive med, men hjelp fra billig forbrukslån kan få deg ut av klemma. Cato var aktiv i flere idretter, og tok 2 medaljer i Nordisk Mesterskap i svømming. Artikkel om tekniske ferdigheter sport krever, enten det er ski eller løping. Cato kom høyt opp på resultatlista i New York Marathon for “funksjonsfriske”, og var iherdig opptatt av å ikke bli en tiltaksløs funksjonshemmet person.

Ekspedisjon og motivasjon

I 1994 gjennomførte han Sydpolekspedisjonen “Unarmed to the South Pole” med Hauge og Ebbesen. I dag seiler han og holder foredrag i kombinasjon med å leve et aktivt liv. Uansett helse trenger kroppen trening for å holde seg frisk. Cato viser gjentatte ganger hva handlingskraft, ambisiøs innsats, skaperevne og kombinerte krefter gjør. Fokuser på det du har og ikke på hva du mangler. Hans levemåte er et eksempel for oss.

CatoSenteret og virksomhet

Selv med lange tradisjoner innenfor ski er ikke ski alt vi kan lykkes med. Cato Zahl Pedersen er populær mann i bedrifter for motivasjon, målrettet handlinger og hvordan gå til topps. I foredragene aksentuerer han vekt på egne sjanser til å styrke forskjellene i arbeidslivet. Verdifull holdning er hans fokus. Han er en enestående ambassadør for mestring og rehabilitering. Hans “Tenk det. Gjør det” er formel for bestselgere.

writers