Skiferie i Polen

Skiferie i Polen

Polen har etter hvert blitt et av de mest populære ferielandene for nordmenn, takket være Schengen-avtalen, billige flyreiser, og ikke minst de vakre byene og spennende turistattraksjonene landet har å by på. Men Polen har også mye å by på når det gjelder ski og snowboard, og det er det vi skal fokusere på her.

Du tenker kanskje på Polen som et stort sett flatt jordbruksland, men lengst sør i landet finnes det flotte fjellkjeder som gir gode forhold for å stå på ski. Noe av det beste med skiferie i Polen er at det er mye billigere enn i land som Tyskland og Østerrike, som tradisjonelt har vært de mest populære destinasjonene for nordmenn. Det er heller ikke så trangt om plassen i de litt mer avslappede polske skistedene, og Polen er et trygt land med den laveste risikoen for kriminelle handlinger i hele Europa.

Et av de virkelige pudderparadisene i Polen er Zakopane, som ligger lengst sør i Polen helt på grensen mot Slovakia. Det er ikke så langt til Zakopane fra Krakow, noe som gjør at dette også er et sted som er lett tilgjengelig fra mange norske byer. Du kan for eksempel kombinere sightseeing i Krakow, ski i Zakopane, og en ekskursjon til Auschwitz som også ligger like i nærheten. Zakopane er sentrum for den polske fjellkulturen, og et litt annerledes skisted som imponerende nok ofte har snø nesten frem til 17. mai. Du finner 20 heiser og mange nedfarter å velge mellom.

Et alternativ til Zakopane som vi dessverre ikke helt greier å uttale er Szczyrk, som ligger i fjellkjeden Beskid Slaski. Dette er ikke egentlig oppe på høyfjellet, men likevel er det som regel gode snøforhold. Du er også skjermet fra vinden, og det er virkelig behagelig å kjøre der, med hele 27 nedfarter å velge mellom. I tillegg er det også et betydelig nett av langrennsløyper i området, noe man ikke alltid finner i mellom-europeiske anlegg.

writers