En vinter du blir frisk av

En vinter du blir frisk av

Klimaforskere og værprognoser til tross, denne vinteren kommer det garantert til å falle snø. Vinteren er ennå noen måneder unna, men allerede nå er det kaldt i by og grend.

Mange sliter med sykdommer og plager, og gruer seg derfor til kortere dager og iskalde netter. For folk som sliter med artrose, kan vinteren bli veldig lang. Men vil du virkelig bli frisk og få et bedre liv, så er det kanskje vinteren som skal til for å komme i gang.

Kroppen trenger trening

Mange hater ordet trening, men når det kommer til god helse er du bare nødt til å komme deg opp av sofaen. Og det trenger ikke være trening i den forstand, men aktivitet og utfordringer. På Svarstad Skisenter kan du komme i gang på en fin måte. Her finnes kilometervis med skiløyper, samt et anlegg med trekk og bakke. Enten du velger langrenn eller alpint, så kan vi love deg at det vil gi deg den aktiviteten du trenger.

Kroppen trenger restitusjon

Men husk at kroppen også trenger hvile. Når du hviler, skal du også kunne kose deg. Når du har utført en oppgave eller utfordret deg selv, så er det helt greit. Og klarer du å belønne deg selv etter aktivitet i stedet for å trøste deg for at du ikke klarte, så har du kommet langt på vei.

På Svarstad Skisenter finnes både hytter, kafé og afterski. Dette er et must for trivsel og hygge. Etter noen turer i bakken, er det mange som møtes for en matbit og en kakao.

Se lyst på vinteren

Du skal også huske på at det er på vinteren alt snur. Selv om du er i den aller mørkeste perioden av året, så fins det lyspunkt. Det å tilbakelegge kilometer på kilometer i preparerte løyper, eller fare sikksakk nedover i sen kveld i opplyste bakker, er noe som vil gi en ny giv. Det er ikke lenge igjen til varmere tider, og det er da du kan dra nytte av en helse som er mye bedre enn den var.

Du må se lyst på vinteren selv om du sliter med plager.

Etter vinter kommer vår

Vinteren brukes ofte som en perifrase av noe dunkelt, mørkt og trist. Vi mener likevel at vinteren har veldig mye å by på. Sliter du med artroser, vet du at smerter i ledd og bein ofte vil komme, men med daglig aktivitet vil du holde smertene i sjakk. Når våren er her, så vil du takke deg selv for at du orket å stå på hele vinteren.

Etter vinter kommer vår, men før det anbefaler vi deg å komme deg over dørstokken og oppleve vinter-Norge fra sin aller beste side.

writers