Norges flotteste alpinbakker

Norges flotteste alpinbakker

Norge har etter hvert fått mange flotte alpinanlegg, og interessen for å stå på ski har økt dramatisk de siste tiårene. Delvis skyldes det norske fremganger i løypene internasjonalt, og dels at norske husholdninger har større overskudd på både penger og fritid. Dermed vil mange benytte muligheten så ofte de kan til å komme seg på fjellet og utforske de kuleste bakkene. I denne artikkelen skal vi se på noen av de aller fineste alpinanleggene. Gjennom vinteren kan du også følge oppdateringer om anleggene hos aviser som DN og VG, som følger opp det som skjer i skiløypene.

Et av de aller mest kjente skistedene i Norge er Hemsedal, som har hele 20 heiser og nesten 50 ulike nedfarter du kan velge mellom. Hemsedal ligger på høyfjellet og gir deg en variasjon i tilbudet som du nok ikke finner noe annet sted i Norge. Det er i tillegg et proft sted der alt handler om å gi skikjørerne best mulig forhold og service, og kan sammenlignes med de store opplevelsene man får i de verdensberømte bakkene i Frankrike og Østerrike. De har også kveldsåpent flere ganger i uken vinteren igjennom, og en lang sesong som ofte strekker seg inn i mai.

Det anlegget som selger aller flest heiskort i løpet av året er likevel Trysil. Anlegget der er eid av svenske aktører med lang erfaring, og hele området er godt tilrettelagt for den stadige strømmen av turister både fra Norge, Sverige og andre land. Trysil har enda flere heiser og nedfarter enn Hemsedal, men har ikke et like godt tilbud som Hemsedal når det gjelder off-piste.

En sterk konkurrent til begge disse anleggene som ligger litt lenger nord, er Oppdal. Det er kjent som et eldorado for den økonomiske eliten i Trøndelag og dessuten folk fra lenger sør, som for eksempel Kjell Inge Røkke. De siste årene har det imidlertid vært litt varierende snøforhold i Oppdal, som trekker noe ned. Når det er snø kan du imidlertid være sikker på at oppdølingene gir deg et av landets beste og mest actionfylte løypenettverk. De jobber også kontinuerlig med utbygging av kunstsnøfasiliteter for å kunne gi deg best mulig tilbud uansett nedbørsituasjon.

Vi glemmer selvfølgelig heller ikke Voss, Geilo og Hafjell. Norge har så mange fine anlegg at det vanskeligste er å bestemme seg for hvor man skal dra.

writers