Petter Northug – et langrennsliv

Petter Northug – et langrennsliv

Petter Northug er en av de beste langrennsløperne Norge har hatt, og samtidig en av de mest kontroversielle både i og utenfor løypa. Den første kontroversen kom allerede i 2006, da Northug tross gode prestasjoner ble utelatt fra OL-troppen til Torino fordi ledelsen mente han var for ung. Da lekene ikke ble noen stor suksess for de norske herreløperne, ble det tydelig at man her hadde forspilt en stor sjanse. I ukene etter OL vant han nemlig fire gull i junior-VM og tok sin første seier i verdenscupen, som den yngste vinner i et verdenscuprenn noen gang.

Året etter tok Northug nesten revansj med gull i skiathlon i VM, men gjorde en katastrofal tabbe og falt da gullet så ut til å være sikret. Han tok imidlertid revansje i stafetten og kom da med den karakteristiske uttalelsen “Barneskirenn!”, som siden den gang har blitt et fast uttrykk i norsk språk.

Etter dette fortsatte det med mange triumfer for Northug, med OL i 2010 som et særlig høydepunkt. Han var imidlertid langt nede etter å ha blitt tatt for promillekjøring i 2014, og mange trodde han var ferdig som langrennsløper. Men han slo tilbake igjen i Falun-VM i 2015, med hele fire gull!

writers