Skiferie i Slovakia

Skiferie i Slovakia

Slovakia er nok et litt mindre kjent ferieland for nordmenn enn naboene Østerrike, Ungarn og Tsjekkia, men det er all grunn til å bli bedre kjent med dette skog- og fjelldekkede landet som på mange måter minner om Norge. Her finner du en kosmopolitisk hovedstad, mange koselige historiske byer, og ikke minst et rikt utvalg av skisteder der alt koster mye mindre enn det du er vant til. For å følge med på snøforholdene og pudderforekomstene i Slovakia kan du lese her, men les først videre for å få med deg våre forslag til de beste alternativene for skiferie i det lille landet som ble uavhengig først i 1993.

Jasna er det mest kjente anlegget i Slovakia, og også det største. Det ligger like opp mot det 2 000 meter høye fjellet Chopok, og har hele 28 heiser. Mange av hotellene er “ski in, ski out”, og tilbyr i tillegg det beste av drinker til afterski og kjernesunn slovakisk husmannskost.

Vil du enda høyere opp og attpåtil prøve enda mer utfordrende løyper, kan du prøve deg øverst i Tatranska Lomnica. Vi skal love deg at dette anlegget kan by på tøffe utfordringer selv for den mest erfarne skiløper.

writers