Skitur i Rauland

Skitur i Rauland

Det er veldig mange forskjellige aktiviteter å finne på i sommeren — og det er faktisk ikke så mange som utnytter juleferien, vinterferien eller påskeferien til det de egentlig er egnet til. Det mest interessante og tradisjonelle å gjøre, er å dra på en god, gammeldags tur ut til Rauland skisenter og ake eller rett og slett stå på ski. Skiturer, enten det er langrenn eller slalåm, har alltid vært en stor del av den norske kulturen og tradisjonen. Allikevel er det slik at Norge nå har blitt multikulturelt, som vil si at det er mange kulturer som ikke utnytter tiden til å faktisk delta i norske aktiviteter.

Hvilke ski man skal bruke, kommer helt an på hvilke aktiviteter man tenker å utføre der og da. Det varierer fra person til person og fra tid til tid. Noen ganger ønsker man å dra på langrenn på flere timer, eller bare renne ned bakker på slalåm eller snowboard. Dermed finnes det mange nettsteder som viser hvilke ski man skal bruke — og det bestemmes av blant annet ved hvilken fasong du ønsker, eller om du til og med trenger spesielt laget ski for personlige eller fysiske årsaker. Som sagt kan man kjøpe de skiene man ønsker på flere nettsteder. I tillegg til ski, er det ekstremt viktig å ha godt fottøy. Det kan man for eksempel finne på nettsteder som denne vagabond.

Når man har fått avklart hvilke typer ski man ønsker, er det neste punktet å avgjøre hvilke aktiviteter man vil delta i. I Rauland er det sentrum veldig sentralt og lite, som vil si at det er en overflod av langrennsløyper å velge mellom. I Rauland kan du være med en guide som viser deg hvor du skal stå på langrenn, eller så kan du selv laste ned en app som forteller deg ruteplassene og områder hvor du eventuelt kan så leir og tenne bål. Denne informasjonen kan du for eksempel finne på mange forskjellige nettsteder. Her er det massevis av informasjon som kan utnyttes for de ulike turene du ønsker å ta. Det er estimert at det finnes atten forskjellige heiser som er brukbare i Rauland i dag. Det betyr at det ikke finnes noen unnskyldningen for at man ikke finner seg frem til en slalåm-heis, fordi de er jo overalt. Det viktigste er å alltid være sikker på hvor man skal og at det er andre folk rundt — og viktigst av alt: å bruke hjelm. Det kan faktisk straffes med bot dersom man ikke har en hjelm på hodet. Snowboard utstyr kan finnes på mange butikker i Rauland, men det er alltid billigere å handle på nett. Der kan man også finne annet utstyr som er lurt å bruke på en sånn slags tur og/eller reise. Viktigst av alt er å ha det kjempehyggelig og kose seg fryktelig mye med familie, venner eller den høyt elskede kjæresten.

writers