Skiferie i Bulgaria

Skiferie i Bulgaria

Bulgaria er et litt mindre kjent vintersportssted for oss nordmenn, men her finner du mange flotte anlegg til en brøkdel av prisen du betaler hjemme eller i Alpene. Det er ikke fullt så enkelt å komme seg dit, men særlig hvis du tenker deg en litt lenger ferie med familien kan det være tusener, for ikke å si titusener å spare på å velge Bulgaria som destinasjon. De mest kjente områdene i landet for ski er Bansko og Borovets.

Borovets er størst, og det er her den bulgarske eliten dukker opp om vinteren. Her er vi virkelig oppe på høyfjellet, med løyper helt oppe på over 2 500 meter. Borovets er et moderne anlegg oppe i Rila-fjellene, og ligger bare 70 km fra hovedstaden Sofia. Du kan fly dit via Wien, og dermed kombinere storby og ski hvis du ønsker det.

Et mindre glorete alternativ er Bansko, en gammel og historisk landsby i fjellet med vakker arkitektur og hyggelige restauranter. Her overnatter du 900 meter over havet, men tar gondolen opp til over 2 000 meter i Pirin-fjellene for å kjøre ski eller snowboard. Bansko er også kjent for sitt pulserende natteliv på vinteren, og tilbyr også flotte gå- og sykkelturer sommerstid.

writers