Gå på ski om sommeren – i Oslo

Gå på ski om sommeren – i Oslo

Det er mange som drømmer om å gå på ski året rundt. Det er selvfølgelig mulig å gå på rulleski, eller reise langt for å finne føre også når det er sommer i Norge. En annen mulighet er å besøke Torsby Skidtunnel & Sportcenter, som du finner i Torsby i Sverige. Der er det mulig å gå på kunstsnø hver eneste dag gjennom hele året. Om ikke alt for lenge vil det faktisk også være mulig rett utenfor Oslo.

Snø Oslo – innendørs ski rett utenfor Oslo

Allerede i 2017 ble grunnstenen til det som skal bli Snø Oslo lagt ned. Det var Erna Solberg og Olav Selvaag som var på plass, og byggingen av en skitunnel utenfor Oslo kunne begynne. Skiarenaen skal bli den største i verden, og den er bygget i en skråning som gjør det mulig å gå på både nedoverski og bortoverski.

Anlegget vil koste omtrent 800 millioner å ferdigstille, hvis alt går etter planen. Heldigvis er det noen store investorer, inkludert Stein Erik Hagen, som er med på laget.

Med sentral beliggenhet rett utenfor Oslo, vil dette anlegget kunne benyttes av flere ulike grupper:

  • Alle Oslo-borgere som vil gå på ski. Det vil være enkelt å bare stå opp om morgenen, barbere seg med produkter fra gents hvis nødvendig, og så ta bilen eller bussen til Snø Oslo.
  • Entusiastiske mosjonister fra hele Østlandet. Snø Oslo vil være en mulighet å gå på ski uansett vær, og spesielt i oppkjøringen til sesongen vil vi sannsynligvis se mange mosjonister som forbereder seg for de store rennene.
  • Turister på besøk i Oslo. Mange besøker Norge og Oslo med tanke på snø og ski, men det er ikke alltid været leverer. Spesielt om sommeren er det selvfølgelig umulig for turister som kommer med cruiseskip å gå på ski. Her vil Snø Oslo kunne tilby en helt ny opplevelse, bare en kort busstur fra skipet.

Vil vi se flere lignende arenaer?

Egentlig er det rart at det ikke finnes flere innendørs arenaer der det er mulig å gå på ski. Ishaller for hockey og skøyter finnes det mange av i både Norge og Sverige, men situasjonen er helt annerledes for ski. Det er selvfølgelig vanskeligere å legge til rette for både snøproduksjon, løyper og så videre, men samtidig er interessen for ski stor i Norge.

En faktor som definitivt kan påvirke utviklingen, er dessverre menneskeskapte klimaendringer. Hvis sesongen med snø bli kortere og mer ustabil, da vil markedet for opplevelser innendørs vokse. Vi får håpe at den effekten ikke blir alt for stor, men at den ekte opplevelsen fortsatt er tilgjengelig for alle. Da kan innendørs arenaer som Snø Oslo være et flott komplement.

writers