Skiferie i Frankrike

Skiferie i Frankrike

De franske alpene har noen av de vakreste og mest utbygde alpinanleggene i Europa, for ikke å si hele verden. Helt siden de første vinterlekene ble arrangert i Chamonix har verden forbundet Frankrike med ski og vintersport i tillegg til alt det andre som gjør Frankrike til et så attraktivt ferieland – mat, vin, kunst, kultur og flott natur. Det eneste som trekker noe ned for Frankrikes del er nok at kostnadsnivået er ganske høyt, også sammenlignet med land som Italia og Østerrike, men særlig sammenlignet med lavkostland i Øst-Europa.

Et av skistedene du sikkert har hørt om utallige ganger er Val d’Isere, som regelmessig arrangerer verdenscup i alpint og i tillegg har vært VM-arrangør. Val d’Isere er imidlertid ikke bare for elitekjørere, men tilbyr varierte bakker og livlig stemning under afterski. Husene og byen er akkurat slik man forestiller seg at en liten alpeby skal være. Selv om dette er et allsidig sted, skal det kanskje sies at det likevel passer aller best for den som søker utfordrende terreng, og kanskje til og med tør å prøve seg på OL-løypa i utfor fra 1992.

Blant de mange alternativene til Val d’Isere, som blant annet inkluderer Courchevel, Meribel og Charmonix, vil vi her særlig fremheve Val Thorens, et ganske nytt alpinområde spesialbygd for turistformål. Dette er det skistedet i hele Europa som ligger høyest over havet, og et av få steder i verden der du faktisk kan stå på sti på over 3 000 meters høyde. Det er kanskje unødvendig å si at det er viktig å prøve seg frem og se hvordan man takler høyden før man kjører på med de tøffeste utfordringene. Val Thorens har vakker utsikt over fjell og isbreer, og Alpenes største nattklubb.

writers