Topp steder for langrenn i Norge

Topp steder for langrenn i Norge

De siste ti årene har nordmenn blitt stadig mer interessert i å gå på ski. Mange har gode muligheter så lenge det er snø, takket være god og hyppig løypekjøring av entusiastiske frivillige. Utallige mil med løyper blir kjørt oppover det ganske land, for det å gå opp løypa selv som i gamle dager er ikke lenger kurant praksis i dag. Frivilligheten til tross koster det nemlig store summer, med en ressursbruk som for landet som helhet nok kommer opp i flere hundre millioner kroner. På vintersportstedene som spesifikt markedsfører seg som langrennsdestinasjoner kjører de gjerne opp flere traseer hver eneste dag. Du kan lese en mer omfattende oversikt over de beste områdene her, mens nedenfor skal vi bare ta for oss de vi mener er aller best.

Et av de aller mest kjente områdene for langrenn er Beitostølen, som i mange år har hatt den norske sesongåpningen og vært starten på “alvoret” i langrennssesongen. Tidvis har de også hatt verdenscupåpningen i tillegg. For den som ikke vet det, ligger Beito i Valdres og like under Jotunheimen. Der er det variert terreng som gjør det perfekt for langrenn, og løypenettet kan på det meste komme opp i over 300 km.

Geilo er et annet kjent alternativ, midt mellom de to største byene i landet, Oslo og Bergen, og er derfor et populært samlingspunkt om vinteren. Geilo er kanskje mest kjent for alpint, men her finner du også mange hundre kilometer med langrennsløyper som blant annet tar deg inn til Hardangervidda.

Et siste sted som du sikkert forbinder med langrenn er Meråker, kjent for skigymnaset som har skapt så mange toppløpere, blant annet Petter Northug. Også her finner du alpint, men langrenn er veldig stort i det skog- og fjellkledde området. Spesielt interessant er det at det går an å skøyte nesten overalt, i motsetning til mange andre vintersportsteder.

writers