Planlegg påskeferien

Planlegg påskeferien

Hvert år kommer påskeferien brått på oss. Man er aldri helt forberedt på denne høytiden og man opplever et enormt stress de siste dagene før feriestart. Det blir da mye som skal ordnes, planlegges og arrangeres. Har vi kjøpt inn all maten vi trenger? Er veien frem til hytta fremkommelig? Har vi husket å invitere alle som skal inviteres til påskeaften? Har alle klærne de trenger til alskens skiturer og aktiviteter?

Alle disse er spørsmål som brått melder seg, gjerne så kort tid før påskeferien som mulig. Nå er det heldigvis lenge til påskeferien 2023, men det betyr ikke at man skal ligge på latsiden av den grunn. Allerede nå er det lurt å så smått begynne å planlegge for påsken 2023, da slipper man i hvert fall alt stresset som påsken vanligvis innebærer. I denne artikkelen ser vi både på ulike skiaktiviteter man kan planlegge i påsken og hvordan barna bør kles opp. Men aller først tar vi deg kort gjennom årsaken til at vi feirer påske.

Hvorfor ferier vi påske?

Grunnen til at vi feirer påske er kort forklart til minne om Jesu liv, død og oppstandelse. Høytiden feires i både katolske, protestantiske og ortodokse kirkesamfunn. De viktigste helligdagene er skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og første og andre påskedag.

Sørg for at barna har best mulig klær til påsken

Det å bli kald og våt når man er på skitur er den vanligste årsaken til dårlig stemning, spesielt for barna. Vi voksne klarer oss stort sett. Det er selvfølgelig ikke noe morsomt å være kald eller våt, men det er i mye større grad kritisk når det er barna som får denne opplevelsen. Derfor vil man ikke angre om man sjekker ut Kids Brand Store før man drar på påskeferie. Hos Kids Brand Store finner man klær i en rekke kategorier til både barn og ungdom, også klær som passer ypperlig til skituren. De mest relevante klærne for en skitur er gjerne skallbukse, regntøy og en tykk og varm jakke. Hvis man kombinerer dette med ullundertøy innerst kan man nesten være sikker på at barna holder seg varme og tørre. Dette vil igjen være en viktig faktor for trivsel, godt humør og et grunnlag for en fin påskeferie.

Skiaktiviteter i påsken

Når man så har kledd opp barna på best mulig måte, med moteriktige klær fra Kids Brand Store, er spørsmålet hvilke aktiviteter man skal gjøre. Å gå eller stå på ski er en vanlig påskeaktivitet som de aller fleste setter pris på. Det kan være alt fra skihopping til langrenn til slalåm. Man trenger ulike typer ski til de forskjellige grenene. For eksempel må man ha slalåmski når man skal kjøre slalåm. Disse kan man finne gode tilbud på, og det er hvert fall helt sikkert at barna synes denne aktiviteten er morsom.

God påskeferie!

writers