Begynne å gå på ski som voksen

Begynne å gå på ski som voksen

Det sies at alle nordmenn er født med ski på beina, men det er selvfølgelig ikke sant. Sammenlignet med mange andre land er det en stor andel av befolkningen som både er flinke til å stå på ski og synes det er morsomt, men det er mange som aldri har klart å finne gleden med verken langrenn eller utfor. Er løpet kjørt for deg da?

Heldigvis ikke, det finnes en rekke tilbud også for voksne som enten aldri har gått på ski i sitt liv, eller ønsker å friske opp sine ferdigheter. Det kan være enten for å få mer glede ut av vanlige skiturer, eller hvis du har bestemt deg for å gå Birken eller noen av de andre klassiske skirennene i Norge eller utlandet.

Pass først på at du har godt utstyr. Det er ikke nødvendig å kjøpe det nyeste og dyreste av felleski og dyre staver, men det er kjedelig hvis utstyret holder deg tilbake. Gode klær hører også til; ull er et trygt valg for de fleste, men hvis det gir deg eksem eller andre problemer med huden, finnes det kjempegode alternativer i form av ulike superundertøy som du kan ha på innerst.

Hvis du bor på Østlandet tilbyr Skiforeningen en rekke kurs for voksne. Det er kanskje kurs for barn og ungdommer som er mest kjent, men kurs for voksne blir mer og mer populære. Det finnes kurs med flere ulike vanskelighetsgrader, og Skiforeningens kurs går ofte over flere uker, slik at du rekker å øve mye mellom kurssamlingene. Som med alle andre ferdigheter er det å gå trygt på ski ikke noe som kommer av seg selv; du må øve mye.

Et tips for deg som kanskje kjenner deg litt usikker på ski, er å ikke gi deg i kast med de aller tøffeste og travle løypene med en gang. Hvis du suser ned bakkene mellom Frognerseteren og Sognsvann en lørdag ettermiddag med strålende sol, vil du dele løypene med en mengde andre skigåere. Med ti stykker foran deg ned en bakke vil du sannsynligvis kjenne adrenalinet stige når det begynner å gå litt for fort, og du må vurdere om det er trygt å kjøre videre eller om du skal kaste deg ut av løypa på en mer eller mindre grasiøs måte.

Hvis du vil ha en opplevelse helt for deg selv kan du stå opp tidlig om morgenen, kanskje allerede klokken 5, og komme deg ut i løypa. Da kan du oppleve både helt nypreparerte spor, samtidig som du har skogen helt for deg selv og kan tenke på egen teknikk uten å uroe deg for noen andre. Med litt trening vil du oppleve at det å stå på ski ikke er så vanskelig, i tillegg til at det gir mestringsfølelse og kan være ordentlig morsomt.

writers